Inre botten nådd

Photo by Andrea Piacquadio on Pexels.com

Det här var innan alla frågade Farbror Google om allting. Som vanligt lyssnade jag på radio medan jag lagade mat; jag tror det var NPR(National Public Radio i USA). Hörde på en intervju med två författarinnor av en kokbok. De hade kommit ut med nyare version av en tidigare publicerad kokbok.

Intervjuaren frågade om det nu var lättare att skriva kokböcker, kanske med tanken att så många fler lagar mat själva i stället för att köpa halvfabrikat eller färdiglagat.

Nej, svarade kokboksförfattarna, det är tvärtom eftersom grundkunskaper nuförtiden ofta saknas. De gav ett exempel:

– I den förra upplagan skrev vi i ett recept ”smörj botten av stekpannan”. Vi blev faktiskt stämda (obs: detta är USA där alla stämmer alla över allt möjligt) av en man vars kök stått i lågor. Han hävdade att han följt vårt recept, smörjt botten (utsidan) av stekpannan, satt den över gaslågan och wavoom! Till slut stod hela köket i lågor.  Så i den nyutgiva upplagan står det ”smörj den inre botten av stekpannan med olja, eller smör.”

Ack ja. Så kan det gå.

Photo by Kampus Production on Pexels.com

Publicerad av honeywritingblog

Sharing my best loved honey based recipies, along with short stories collected during life in Northern California and Stockholm, Sweden. Well, stories from other joints as well, and not only my experiences. Some will appear in English and some in Swedish. Deal with it.

Lämna ett svar

%d