Hotellet utan problem

Karlskoga Hotell: Vill du att vi städar ditt rum imorgon?

Jag: Ja, tack. Jag vill gärna att ni städar mitt rum. Det är liksom en av de positiva sakerna med att sova på hotell – att det kommer någon och städar.

Karlskoga Hotell: Inga problem!

Jag: Tryggt att höra. Om ni skulle ha problem med att städa rummen kanske det är dags att byta bransch.

Karlskoga Hotell: Kära gäst, Vi har infört nya rutiner när det kommer till städning av våra hotellrum. Det innebär att du som bor hos oss mer än en natt får ditt rum städat per automatik var fjärde dag.

Jag: Var fjärde dag låter som en försämring av servicen. Trodde att företag idag konkurrerar med förbättrad service. Automatiken kanske är någon slags förbättring? Automatik i stället för manuell städning.

Karlskoga Hotell: Vill du ha rummet städat oftare, så gör vi det gärna, självklart utan kostnad.

Jag: Härligt. Så städning ingår fortfarande i priset. Strålande. Eller, vänta nu…

Karlskoga Hotell: Meddela bara receptionen innan kl. 23 kvällen före du önskar få rummet städat.

Jag: Ansvaret för rumsstädning på hotell ligger alltså nu på gästen. Trodde det bara gällde på vandrarhem eller AirB&B. Är ni säkra på att det fortfarande ska heta Karlskoga Hotell?

Karlskoga Hotell: Denna rutin är en del i vårt arbete att skapa ett mer hållbart hotell inför framtiden, tack för att du hjälper oss med det!

Jag: Känns mer som att ni skapar en mer hållbar personalkostnad. Färre städningar men samma pris mot kund. Väntar på nästa steg – ”Kära gäst, var god ta med er egna lakan och handdukar, för vår hållbara framtid”.

Publicerad av honeywritingblog

Sharing my best loved honey based recipies, along with short stories collected during life in Northern California and Stockholm, Sweden. Well, stories from other joints as well, and not only my experiences. Some will appear in English and some in Swedish. Deal with it.

Lämna ett svar

%d